باران باش و ببار و نپرس کاسه های خالی از آن کیست.(کوروش کبیر)
خوش آمدید - امروز : سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲

خواص سیب فواید و خاصیت های میوه سیب + تصاویر سیب

خواص سیب فواید و خاصیت های میوه سیب + تصاویر سیب

خواص سیب , فواید سیب , بهترین خواص سیب

سیب از آن جمله میوه های چهار فصل هست که شکی در خواص بی شمار آن برای انسان نیست. میوه ایی با رنگ های سبز زرد و قرمز که هر کدام خواص فراوانی دارند. در این مقاله به تفصیل در مورد فواید سیب این نعمت الهی می پردازیم.

خواص سیب

ناگفته پیداست که سیب، یکی از سلامت بخش‌ ترین خوراکی‌ های اطراف ما محسوب میشود. درخت سیب apple (با نام علمی Malus domestica) درختی برگریز از خانواده گلسرخیان بوده که میوه شیرین و گوشتی‌ دارد. منشأ این درخت آسیای مرکزی است؛ جایی که امروزه هنوز هم گونهٔ وحشی آن، مالوس سیورسی، یافت می‌شود. سیب پس از هزاران سال کشت در آسیا و اروپا، توسط مهاجران اروپایی به آمریکای شمالی برده شد. بیش از ۷٬۵۰۰ رقم سیب شناخته شده وجود دارد. ارقام مختلف برای سلیقه‌ها و استفاده‌های مختلف از جمله آشپزی و خام خوردن! درختان سیب معمولاً بوسیله پیوند زدن تکثیر می‌شوند، گرچه سیب‌های وحشی به سادگی از دانه می‌رویند.

چین اصلی ترین تولید کننده سیب در جهان بوده و بیش از نیمی از سیب کل دنیا را تولید می کند. ایالات متحده با بیش از ۶٪ تولید دنیا، دومین تولید کننده و ترکیه سومین تولید کننده و ایتالیا، هندوستان و لهستان مقام‌ های بعدی را دارند. در كشور ايران اين درخت بصورت وحشي در جنگل هاي شمال وجود دارد در لاهيجان و رودسر آنرا آسيب ، هسي و هسيب و در مازندران به آن سه مي گويند .

سیب در تعدادی از فرهنگ‌ ها، مانند فرهنگ اهالی اسکاندیناوی، یونان و سنت‌ های مسیحیان اروپایی، اهمیت مذهبی و اساطیری دارد. سیب همچنین یکی از سین‌ های اصلی سفره هفت‌ سین ایرانی‌ ها است. سیب به صورت خام خورده می‌شود، اما در بسیاری از غذا های آماده شده (بویژه دسرها) و نوشیدنی‌ها هم استفاده می‌گردد. سيب میوه است بهشتي،‌ سرشار از ویتامین های آ، ب، ث و پتاسيم كه در درمان‌هاي طبيعي يا طب نتروپتي، دارويي براي پيشگيري از بيشتر امراض شناخته شده است‌. یک ضرب المثل معروف در مورد سیب وجود دارد : ” Eat An AppIe A Day Keep The Doctor Away یعنی روزی یك سیب میل كنيد و دكتر را از خود دور كنيد‌. “

 خواص سیب , فواید سیب , بهترین خواص سیب

عکس سیب – درخت سیب

خواص سیب برای شادابی پوست

با استفاده از سیب می‌توان ناراحتی‌ های شایعی مانند خشکی پوست، ترک خوردگی پوست، رنگ پریدگی و بسیاری از بیماری‌های پوستی طولانی و مزمن را از بین برد یا نشانه‌های آن‌ها را کاهش داد. لازم به ذکر است که این قابلیت سیب به دلیل وجود ریبوفلاوین (ویتامین B۲)، ویتامین C و A ، مواد معدنی مانند آهن، منیزیم، کلسیم و پتاسیم می‌باشد.

خواص سیب و نقرس و درد مفاصل

یکی از بیماری‌ هایی که به‌طور مشخص به علت پرخوری و مصرف مداوم منابع حیوانی (گوشت قرمز و چربی) و الکل بروز میکند، درد مفاصل و نقرس است. البته آمادگی ابتلا به این بیماری ارثی است. در موارد شدید، بیمار با دارو و کمپرس سرد درمان می‌شود. برای جلوگیری از گسترش و طولانی شدن بیماری پیروی از برنامه‌ی غذایی فاقد گوشت و چربی، لازم است. هم‌چنین سیب میوه‌ای بسیار باارزش است؛ چرا که هم‌چربی چندانی ندارد و هم موجب کاهش اوره می‌گردد.

سیب خام یا پخته مانع تشکیل اسید اوریک در بدن می‌شود و پس از مصرف آن مقدار کلی اسیدهای ادرار، به ویژه اسید فرمیک افزایش می‌یابد. از این رو مصرف آن برای مبتلایان به درد مفاصل و نقرس توصیه می‌گردد.

فواید سیب برای حافظه و مغز

سیب مقوی مغز است. به همین جهت برای کسانی که کارهای فکری انجام می‌دهند مفید می‌ باشد. به طور کلی سیب به علت داشتن فسفر، اعصاب و مغز را تقویت می‌کند.

خاصیت سیب برای دندان‌ ها و لثه‌ ها

اسیدهای موجود در سیب، هنگام جویدن باکتری‌های دهان را از بین برده و دندان‌ ها و لثه‌ ها را تمیز می‌کنند. جویدن یک سیب مانند این است که از یک مسواک طبیعی استفاده کنیم. مطالعات نشان می‌دهند که سیب قادر است ذرات غذایی باقی مانده در پشت دندان‌ها و لثه‌ ها را پاک کرده و فساد دندان و بیماری‌های لثه را از شما دور سازد. حتی کسانی که در گذشته از بیماری‌های لثه رنج برده‌اند، خواهند توانست از فواید ناشی از غنی بودن سیب از ویتامین C بهره‌مند شوند. مواد مغذی موجود در سیب باعث تقویت ساختار دندان‌ها می‌گردد. مینای دندان را محکم‌ تر می‌سازد و از جرم گرفتن دندان‌ها پیشگیری می‌کند. اسیدهای موجود در سیب، اثر ضدالتهاب و باکتری‌کش بر دندان‌ها و لثه دارند. پژوهش‌های علمی نشان داده است که یک ربع ساعت پس از خوردن آهسته‌ی یک عدد سیب‌ترش حدود ۹۰ درصد و بعد از یک ساعت تقریباً تمامی ذرات میکروبی موجود در دهان از بین می‌روند.

جویدن سیب، عضلات فک را قوی‌تر می‌سازد. آب سیب تازه بدون هر مکملی به دلیل اثرات ضد التهاب مواد موجود در آن، دهان شویه‌ای ساده و طبیعی محسوب می‌شود. جویدن یک سیب مانند این است که از یک مسواک طبیعی استفاده کنیم. مطالعات نشان می دهند که ذرات غذای مانده در پشت لثه ها و دندانهای شما را پاک کند و فساد دندان و بیماری لثه ها را از شما دور سازد. حتی کسانی که قبلاً از بیماریهای مزمن لثه رنج می برده اند خواهند توانست از منافع ناشی از ویتامین سرشار موجود در سیب – ویتامینی که از حساسیت لثه ها و دندانهای آنها می کاهد- برخوردار شوند.

خواص سیب در عفونت ها

بررسی نشان می دهد آنهایی که بیشتر سیب می خورند کمتر دچار سرما خوردگی یا عفونتهای قسمتهای فوقانی دستگاه تنفسی شده و عموماً کمتر بیمارمی شوند. برخی بر این باورند که اب سیب ویروس های عفونتزا را می کشد.

خواص سیب : هضم غذا

سیب سرشار از “فیبر” عنصر زبرینه ای است که باعث می شود همه چیز به روانی در دستگاه گوارش حرکت کند. یک سیب متوسط ۹ تا ۱۰ گرم فیبر داشته بخش قابل توجهی از ۲۰ تا ۳۵ گرم نیاز روزانه بدن ما را در این مورد تامین می کند.

فواید سیب : آرام بخش

دم کرده ی پوست سیب که با اندکی عسل شیرین شده باشد، نوشیدنی آرام بخشی است. خوردن سیب خام نیز تأثیر آرام بخشی بر دستگاه اعصاب دارد. علاوه بر ویتامین‌های گروه B، منیزیم و فسفر و برخی عناصر دیگر موجود در سیب اثر آرام بخشی بر اعصاب دارد. هم‌چنین شیرینی سیب و جویدن آن باعث انبساط عضلات منقبض صورت میشود.

خواص سیب در تنظیم فشارخون

خوردن سیب و حتی بو کردن سیب، باعث کاهش فشار خون می‌شود. بررسی انجام شده توسط دانشگاه ییل (YALE) نشان داد که تنها یک بار بو کشیدن سیب، فشارخون بیماران را پایین می‌آورد.

خواص سیب برای قلب

سیب از معدود مواد غذایی است که کاملا بدون کلسترول بوده و به کاهش میزان کلسترول خون کمک می کند. سیب نه تنها به وعده غذایی شما هیچ کلسترولی نمی افزاید بلکه حتی این ماده مضر را ازخون شما می زداید. یک چهارم سیب تشکیل شده است از ماده ای به نام پکتین که فیبر محلولی است که میزان کلسترول Ldl خون را از طریق کاهش جذب چربی کاهش می دهد. هم زمان پکتین میزان کلسترول Hdl یا همان کلسترول خوب بدن شما را که برای مصارفی همچون تولید هورمونها مورد نیاز هستند افزایش می دهد. افزایش سطح کلسترول خوب منجر به کاهش خطر بیماریهای قلبی می شود. همچنین خوردن سیب و یا تنها بو کشیدن آن باعث پایین آمدن فشار خون می شود.

خاصیت سیب و قند خون

سیب خبر خوبی برای افراد مبتلا به قندخون بالا (دیابت)، قند خون پایین (هیپوگلیسیمیک) و دیگرانی است که به شدت نسبت به افزایش یا کاهش میزان قند خون خود حساس هستند. مقدار بالای فیبر غذایی موجود در یک عدد سیب باعث می شود که قند خون یا همان گلوکز خون ثابت بماند و به هر جال وجود ثبات در میزان قند خون بر اشتهای شما نیز لگام می زند.

فواید سیب برای سرطان

سیب حاوی کافئیک شیمیایی یا اسیر کلوروژنیک می باشد. مطالعات به انجام رسیده بر روی حیوانات آزمایشگاهی نشان می دهد که این ترکیب می تواد به عنوان یک ضد سرطان عمل کند.

 خواص سیب , فواید سیب , بهترین خواص سیب

خواص سیب – فواید سیب – سیب سرخ – سیب زرد – سیب ترش

نگاهی کوتاه به خواص سیب

# دم كرده برگ درخت سيب ادرار آور است و درمان كننده التهاب كليه و مثانه ميباشد.
# نوشيدن آب سيب داروي موثري براي درمان سرما خوردگی و گرفتگي صدا و سرفه است.
# سيب مقوي كبد و اشتها آور است.
# سيب براي درمان تنگي نفس بسيار مفيد است حتي بوئيدن سيب نيز اين خاصيت را درد
# سيب پخته تقويت كننده معده و كبد و دفع كننده سودا و سموم بدن است .
# سيب حرارت را از بدن خارج مي سازد .
# آب سيب در زيبايي استفاده زيادي دارد و براي از بين بردن چين و چروك پوست موثر است و به پوست لطافت خاصي مي بخشد.
# اين ميوه داروي خوبي براي درمان زخم ها است و خوردن سيب با پوست در رفع چاقي مفيد است.
# سيب يك ميوه قليايي است و تميز كننده بدن است و بعلت درا بودن پكتين زياد آب اضافي بدن را خارج مي سازد
# سيب را مي توان براي برطرف كردن اسهال حتي براي كودكان بكار برد . بدين منظور سيب را بايد رنده كرد و استفاده نمود .سيب را مي توان پخت و براي آنهايي كه روده تنبل دارند آن را روي آتش ملايمي بپزيد البته حتما از ظرف لعابي يا تفلان استفاده كنيد زيرا به اين طريق پكتين و ويتامين هاي آن حفظ مي شود.
# شربت سيب بهترين دارو براي درمان سرفه و گرفتگی صدا می باشد .براي تهيه شربت سيب يك كيلو سيب راشسته و با پوست قطعه قطعه كنيد و در يك ليتر آب بپزيد سپس آنرا با پارچه نازكي صاف كنيد و چند تكه قند به آن اضافه كنيد و دوباره روي آتش ملايم قرار دهيد تا قوام بيايد و آن را از روي آتش برداريد روزي سه تا چهار فنجان از اين شربت بنوشيد.
# سيب داراي مقدر زيادي كلسيم است و كلسيم سيب به بدن كمك مي كند كه كلسيم غذاهاي ديگر را نيز جذب كند.
# خوردن سيب يبوست را برطرف مي كند و براي خستگي مفرط مفيد است
# دم كرده گل سيب داروي سرفه و تورم مجراي تنفسي است
# سيب داروي خوبي براي درمان زخم ها مي باشد
# آب سيب را حتي مي توان براي تنقيه استفاده كرد . اين تنقيه براي بيماريهاي روده بسيار موثر است.
# پوست سيب را مانند چائي دم كنيد و بياشاميد اين اچئي بهترين دوست كليه است .
# آب سيب را با ابميوه گيري در منزل تهيه كنيد و فورا آنرا بنوشيد زيرا در اثر ماندن آنزيم اي خود را از دست مي دهد .
# سيب بهترين دارو براي سوء هاضمه است زيرا داراي مقدر زيادي پكتين مي باشد
# سيب را رنده كنيد و در دستمال بپيچيد و روي چشم بگذاريد درد چشم را برطرف مي كند.
# خوردن سيب حتي براي آنهايي كه بيماري قند دارند مفيد است چون قند خون را بالا نمي برد.
# كسانيكه مي خواهند لاغر شوند حتما بايد سيب را با پوست بخورند .
# آب سيب داروي موثري براي درمان سرماخوردگي و گرفتگي صدا است.
# سيب يك ميوه قليايي بوده و تميزكننده بدن است و آب اضافي بدن را خارج مي كند.
# سيب در برطرف كردن اسهال و درمان سرفه و گرفتگی صدا، بسيار مفيد است. اين ميوه داراي مقدار زيادي كلسیم بوده و باعث رفع خستگي مي شود.
# سيب در درمان تنگي نفس، تقويت معده و كبد، پايين آوردن قند خون بسيار موثر است و حرارت بدن را پايين مي آورد.
# مصرف مربای شکوفه سیب در طولانی مدت تاثیرات خوبی را بر روی افرادی که دچار کاهش جسمی هستند می گذارد.
# مصرف سیب با پوست به نسبت روزانه یک عدد در صبح ناشتا می تواند شما را از ابتلا به سرطان در امان نگه دارد.
# یک متخصص تغذیه نیز اعلام کرده است چای پوست سیب می تواند نوشیدنی آرام بخش برای اعصاب باشد.
# سیب غنی از ویتامین های گروه B , منیزیم و فسفر است به همین دلیل در تقویت اعصاب نقش بسزایی دارد.
# براي خوش طعم کردن غذا مي‌توان از سیب استفاده کرد
# اگر حداقل ۳ عدد سيب در روز بخوريم ، خطر مرگ ناشي از بيماری های قلبی را کاهش مي دهيم. سيب به دليل بافت گياهي اي که دارد، مي تواند ۱۴ درصد خطر مرگ ناشي از گرفتگي رگهاي بدن را کاهش دهد.
# يک سيب متوسط داراي ۳ گرم الياف است الياف مي تواند فشار خون و چربي خون را کاهش دهد. همچنين سيب براي سلامتي دندان بسيار مفيد است.
# میوه رسیده سیب دارای ۸۰ درصد قند است و میوه ای مناسب برای افراد دیابتی است, چرا که برای سوختن نیاز زیادی به انسولین ندارد.
در پوست سیب, ویتامین ها و املاح زیادی از جمله تیامین, نیاسین , ریبوفلاوین, ویتامین ث , فسفر و …. وجود دارد. پس به جای مصرف کپسول مولتی ویتامین از سیب استفاده کنید.
# برای رفع یبوست های مزمن در مدت ۱۵ روز , روزانه ۳ عدد سیب را به صورت صبح ناشتا, قبل از نهار و قبل از خواب میل کنید.
# دم کرده پوست درخت سیب می تواند تب مالاریا و تبهای صفراوی را به خوبی تحت کنترل در آورد.
# کسانی که بیماری نقرس دارند و افرادی که اسید اوریک خونشان افزایش می یابد بدون تردید با مصرف روزانه ۴ عدد سیب با پوست, مانع تشکیل اسید اوریک شوند.
روزانه مصرف یک استکان از افشره سیب مانع هر نوع گرفتگی صدا می شود.
# افرادی که متحمل رژیم های غیر اصولی و سخت و پروتئینی می شوند, دچار نوعی مشکل متابولیکی به نام کنواسیدوز می گردند. مصرف روزانه ۳ عدد سیب به راحتی این عارضه را بر طرف می نماید.
# اگر لک صورت شما با درمانهای پوستی درمان نشده , به احتمال زیاد مربوط به بیماری های کبدی می باشند. در این گونه موارد به مدت ۴۵ روز هر صبح ناشتا ۲ عدد سیب را با پوست میل کنید به شرطی که تا ۲۰ دقیقه بعد از آن صبحانه میل نکنید.
# اگر دچار ناراحتی عفونی و روده ای می باشید از دم کرده برگ سیب استفاده کنید. مقدار ۱۲۰ گرم برگ سیب را در یک لیتر آب به مدت ۵ دقیقه دم کنید و روزانه یک فنجان از آن را میل کنید.
# اگر اشتها ندارید همیشه سیب را بو کنید.
# اگر آدم وسواسی هستید روزانه ۵ عدد سیب را به مدت ۷۰ روز میل کنید تا تاثیر آن بر شما آشکار شود.
# اگر ورم مفاصل دارید, دچار روماتیسم هستید یا ناراحتی های کلیوی دارید که منجر به کاهش ادرار می گردد, ۵۰ گرم پوست خشک شده سیب را در ۲ لیوان آب به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید و در سه نوبت قبل از غذا میل کنید.
# آب سيب براي زيبايي پوست استفاده زيادي درد بخصوص براي از بين بردن چين و چروك پوست موثر است بدين منظور آب سيب را صبح و شب روي پوست گردن و صورت بماليد و ماساژ دهيد البته هميشه آب سيب تازه استفاده كنيد.
# استفاده ديگر از سيب براي لطافت پوست سيب پخته است سيب رابپزيد و سپس له كنيد و با شير مخلوط كنيد و اين مخلوط را بصورت نيم گرم روي پوست بگذاريد و پس از چند دقيقه آنرا برداريد .
# سيب در از بين بردن عفونت‌ ها بسيار مهم است‌. در واقع يك نوع پني‌ سيلين طبيعي است. سيب نه تنها براي يبوست مفيد است، بلكه براي اسهال نيز بسيار موثر مي‌باشد‌. اما تفاوت در طريقه مصرف آن است، افرادي كه دچار يبوست هستند مي‌توانند يك سيب را تنوري كرده و يا در فر بگذارند و شب ميل كنند و يك سيب هم به همين طريق صبح‌ها ميل شود‌.
# براي درمان اسهال، سيب را رنده كرده‌ چند ساعت بگذاريد تا رنگش تغيير كند و تيره شود يعني پكتين موجود در آن اكسيده شود و بعد آن را ميل كنيد.
# آب سيب تازه سموم بدن را دفع كرده و براي اطفال خيلي مفيد است‌. سيب ميوه‌اي است كه ويتامين ب زيادي دارد و به همين دليل براي اعصاب و روان بسيار مهم مي‌باشد و افراد عصبي بهتر است هر روز يك ليوان آب سيب تازه با كمي‌گلاب ميل كنند.
# سيب درجه تب را پايين مي‌آورد و براي بهبود گلو درد و سينه درد بسيار مؤثر مي‌باشد‌. يكي ديگر از خواص سيب رنده شده اين است كه براي افراد مبتلا به زخم معده بسيار مفيد مي‌باشد‌. اين ميوه به علت خاصيت دفع اسيد اوريك، در درمان بيماري‌هاي نقرس، آرتروز و رماتيسم بسيار مفيد و مؤثر شناخته شده است‌.
# سيب با دفع اسيد اوريك داروي روماتيسم ونقرس است و درد مفاصل است وبراي تقويت قلب و هضم غذا موثر است . خوردن سيب با پوست يبوست را از بين مي برد و براي كبد مفيد است . ماليدن مقداري سيب روي مكحل گزيدگي نيش عقرب يا زنبور به درمان كمك موثري مي كند .
# ميوه نارس سيب جهت مداواي اسهال مفيد است . خوردن سيب قبل از خواب كمك موثري در راحت تر خوابيدن است .
# از سيب مي‌توان در تهيه‌ي انواع غذاها (به منظور شيرين کردن آن‌ها) و نيز در تهيه‌ي انواع سالاد و شيريني‌جات استفاده نمود.
# هم‌چنين مي‌توان به عنوان افزودني براي انواع و اقسام غذاها از آن استفاده کرد.
# خوردن سیب به پیشگیری از بروز سرطان روده بزرگ کمک می کند.
# مطالعات پژوهشگران فرانسوی نشان می دهد ،خوردن یک سیب در روز با پوست آن به پیشگیری از بروز سرطان روده بزرگ کمک می کند.

خواص سيب ترش

# سیب ترش در قديم معالج نقرس و بيماري هاي عصبي بوده است
# آب سيب ترش مخلوط با انار براي تقويت معده و درمان اسهال و دل بهم خوردگي بكار مي رود
# رب سيب ترش علاج اسهال ، استفراغ و درد و غم است
# سيب ترش قابض است و حالت استفراغ و دل بهم خوردگي را از بين مي برد.
# سيب ترش را بپزيد درمان اسهال خونی است
# مرباي شكوفه سيب ترش براي ضعف معده و ازدياد نيروي جنسي مفيد است
# سيب ترش برای آنهایی كه مزاج گرم دارند بسيار مفيد است بالعكس آنهائيكه مزاج سرد دارند بايد سيب شيرين بخورند

خواص پوست سیب چیست ؟

سیب را با پوست بخورید! مطالعات پژوهشگران نشان می دهد خوردن روزانه یک عدد سیب با پوست، به پیشگیرى از بروز سرطان روده بزرگ و قولون كمك مىكند. محققان راز این تاثیر را در تركیبات شیمیایى موسوم به “پروسیانیدین ( PROCYANIDIN) می دانند كه به وفوردر پوست سیب یافت مىشود. تحقیقات نشان داده است این تركیبات تعداد سلول هاى پیش سرطانى را در حیوانات آزمایشگاهى به میزان قابل توجهى كاهش مىدهد. نتایج این تحقیق كه در اجلاس انجمن تحقیقات سرطان آمریكا ارائه شد، مىتواند به ابداع روش هاى نوینى در درمان سرطان ها کمک کند.

این تحقیق نشان می دهد، این تركیبات شیمیایى جزو دسته ” پلى فنول ها ” است كه با تغییر مسیرهاى پیام رسانى عمل مىكنند. این مسیرها فرایندى را كه طى آن سلول ها در پایان عمر خود از بین می روند، كنترل مىنمایند. در سلول هاى سرطانى این فرایند دچار اشكال شده و منجر به تقسیم سلولى غیرقابل كنترل و تشكیل تومور مىشود.

دكتر فرانسیس رائول سرپرست این تحقیق مىگوید این مطالعه شناختى از عملكرد خواص بازدارنده پلى فنول ها فراهم مىكند و شواهدى در مورد قابلیت این مواد در پیشگیرى از ابتلا به سرطان قولون ارائه مىنماید.انواع مختلف پلى فنول ها در پوست سیب به میزان زیاد وجود دارد. پلی فنول ها مواد آنتى اكسیدانی هستند که مانع از بروز آسیب به بافت هاى بدن مىشوند. محققان در مرحله بعد به موش ها ماده سرطان زا تزریق كردند و سپس به مدت شش هفته مایعى حاوى “پروسیانیدین ” به آنها خوراندند. نتیجه این آزمایش نشان داد ضایعات پیش سرطانى در روده این موش ها نصف موش هایى بود كه تغذیه معمولى داشتند. دكتر رائول گفت نتایج این مطالعه بدون نیاز به انجام تحقیقات تكمیلى نشان مىدهد خوردن سیب بطور كامل و با پوست آن فواید ضدسرطانى دربردارد.

همچنین محققان دریافتند که پوست سيب در برابر حداقل سه نوع سلول سرطاني انساني شامل سرطان هاي سينه، کولون و کبد اثر محافظتي دارد.
محققان با ارزيابي محتواي شيميايي پوست سيب گروهی از ترکيبات شيميايي گياهي را يافتند که ثابت شده در برابر حداقل سه نوع سلول سرطاني انساني شامل سرطان هاي سينه، کولون و کبد اثر محافظتي دارد. در اين مطالعات نشان داه شده که رژيم غذايي سرشار از ميوه و سبزي خطر ابتلا به سرطان، بيماري قلبي، ديابت و بسياري بيماري هاي ديگر را کاهش مي دهد؛ اما محققان مي‌كوشند تا دريابند اين اثر ضد سرطاني دقيقاْ به کداميک از ترکيبات موجود در سبزي و ميوه مربوط مي شود.

میزان ارزش غذایی سیب

سيب دارای ويتامين و مواد مغذی زیادی است و بي مناسبت نيست كه يك ضرب المثل انگليسي مي گويد كه خوردن يك سيب در روز شما را از رفتن نزد دكتر بي نياز مي كند. سيب سرشار از ویتامین‌ های E، B12، B2، B1، A و K، اسيد پانتوتونيک، نياسين، بيوتين، اسيد فوليک و کولين است. مقادير اين ويتامين‌ها در انواع گوناگون سيب متفاوت است. پوست سيب حاوي کاروتن مي‌باشد. تقريباً نيمي از ويتامين C در پوست سيب وجود دارد و سيب‌هاي کوچک در مقايسه مقدار بيشتري پوست دارند. انواع سيب منابع بسيار خوبي براي تأمين ويتامين C محسوب مي‌شود. سيب داراي مقدار بسيار ناچيزي ويتامين K است.

موادي كه در يك سيب متوسط وجود دارد به شرح زير است :

انرژي ۲۵۸ كالري

پروتئين ۱/۲ گرم

چربي ۱/۶ گرم

مواد نشاسته اي ۵۹٫۶ گرم

كلسيم ۲۴ ميلي گرم

فسفر ۱۰ ميلي گرم

آهن ۱/۲ ميلي گرم

ويتامين آ ۳۶۰ واحد

ويتامين ب۱  ۰/۱۵ ميلي گرم

ويتامين ب۲  ۰/۰۸ ميلي گرم

ويتامين ب۳ ۰/۱ ميلي گرم

ويتامين ث ۱۸ ميلي گرم

نکات مهم در مصرف سیب

خوردن ۲ یا ۳ عدد سیب متوسط در روز ایده آل است. برای دستیابی به حد اعلای فواید سیب پوستش را هم بخورید. با آن که آب سیب مغذی است، اما به اندازه خود سیب سرشاز از فیبر نیست. همانطور كه قبلا گفته شد سعي كنيد هميشه سيب را با پوست بخوريد زيرا مقدر زيادي پكتين در پوست سيب وجود دارد سيب هايي كه در بازارهاي داخل ايران يا آمريكا و كانادا بفروش مي رسد روي آن داراي يك لايه چربي براي حفاظت آن مي باشد بنابراين حتما اين سيب ها را بدقت بشوئيد آنهائيكه دارای معده ضعيف هستند بايد سيب را بسيار نازك پوست بگيرند كه پكتين ها و ويتامين هاي آن از بين نرود .

همچنین بخوانید:

برچسب ها :