خواص لیمو شیرین چیست ؟ لیمو شیرین برای رفع سرماخوردگی
در این مقاله علمی قصد داریم از خواص و فواید بی شمار لیمو شیرین برای سلامتی و تندرستی بدن انسان بگیم. این میوه که بیشتر در فصل پاییز و زمستان یافت می شود داروی مفید برای درمان سرماخوردگی و گلو درد است، و بسیاری دیگر از بیماری ها که در ادامه مطلب ملاحظه کنید.
نگاهی به خواص لیمو شیرین
# حجم زیادی از لیمو شیرین را آب تشکیل می دهد و به همین دلیل این میوه خاصیت ادرار آور و همین طور ملین دارد. ضمناً آب فراوان موجود در این میوه باعث کاهش تب و دمای بدن به خصوص هنگام سرماخوردگی و آنفلوآنزا می شود.
# مصرف لیمو شیرین در زمان سرماخوردگی و گلودرد بسیارمفید است ومصرف آن درآنفولانزا وافرادی که دچار تب ناشی از بیماری شده اند توصیه می شود چرا که این میوه خاصیت سم زدایی داخل بدن را از خود نشان داده است.
# اسید فولیک موجود در لیمو شیرین نسبت به میوه های دیگر بیشتر است و نقش موثری در پیشگیری از کم خونی ایفا می کند. افرادی که مبتلا به کم خونی به خصوص کم خونی از نوع اسید فولیک هستند باید این میوه را مصرف کنند.
# پتاسیم به مقدار قابل توجهی در لیمو شیرین یافت می شود، این عنصر از جمله ترکیباتی است که می تواند از بروز بیماری قلبی عروقی پیشگیری کند و همچنین بین آب و الکترولیت های بدن تعادل برقرار نماید.
# لیمو شیرین حاوی اسید سیتریک و ویتامین ث زیادی است. چنانچه فردی دو عدد لیمو شیرین متوسط در طول روز بخورد عملاً ویتامین ث مورد نیاز روزانه بدنش تامین شده است. نکته جالب این که در صورت مصرف میوه لیمو شیرین با پوست داخلی مقدار ۷۷ میلی گرم ویتامین ث به بدن می رسد. در حالی که مصرف آن بدون پوست داخلی، فقط دارای ۵۳ میلی گرم ویتامین ث است.
# این میوه از میوه های پر کلسیم محسوب می شود و در جلوگیری از پوکی استخوان به خصوص در زنان نقش موثری را ایفا می کند.
# از دیگر خواص لیمو شیرین اثر مفید روی معده، هضم دستگاه گوارش، خنثی شدن مقداری از اسید معده، جلوگیری از تخمیر غذا در معده و پیشگیری از نفخ معده است به همین دلیل پزشکان مصرف روزانه یک لیمو شیرین را به تمامی مبتلایان به ناراحتی معده توصیه می کنند.
# لیمو شیرین به علت داشتن مواد آنتی اکسیدان فراوان سبب رفع تصلب شرائین و بیماری های قلبی عروقی می شود.
# كساني كه يرقان دارند هر ساعت يك عدد ليمو شيرين بخورند.
# ماليدن پوست ليموشيرين براي اگزما و جوش مفيد است.
# يك مرطوب كنندة پوست: آب ليمو شيرين يك قاشق + روغن جوانه گندم يك قاشق + عسل يك قاشق. مواد را خوب بهم بزنيد و روي پوست بگذرايد.
# كساني كه دچار حصبه شدهاند روزي ۶ ليوان يا ۶ عدد ليمو شيرين بخورند.
# كساني كه سرخك دارند روزي ۴ عدد ليمو شيرين با فاصله بخورند. اگر كودك شير مادر ميخورد مادر روزي ۶ عدد ليمو بخورد.
# مقدار ويتامين C در ليموشيرين ۲ برابر ليمو ترش است.
# كساني كه جذام دارند ليمو شيرين را در برنامه غذايي خود بگذارند.
# براي درمان تنگي نفس كمي آب پياز با آب ليمو شيرين مخلوط كرده روزانه سه نوبت بنوشيد.
# براي درمان كم اشتهايي ليموشيرين قبل از غذا بخوريد.
# این میوه به افرادی که کمخونی دارند پیشنهاد میشود چرا که حاوی مقدار زیادی اسیدفولیک است. این ماده معدنی میتواند به بدن کمک کند تا خون بیشتری تولید شود و کم خونی بهبود یابد.
# وجود مقدار بسیار زیادی آنتیاکسیدان در لیمو شیرین باعث میشود تا میزان زیادی از رادیکالهای آزاد موجود در بدن شما از بین بروند و بسیاری از بیماریها نیز در کنار آنها از بین می رود.
خاصیت لیمو شیرین , درخت لیمو شیرین
# ویتامین ب و انواع ریزمغذی های مفید مانند عنصر سلنیوم در لیمو شیرین موجب به حداقل رسیدن جمعیت رادیکال آزاد موجود در ناحیه آسیب دیده معده می شود.
# ویتامین ث موجود در لیمو شیرین باعث بهبود جذب آهن در بدن می شود و به همین علت می تواند از بروز کمبود آهن در بدن جلوگیری کند.
# مصرف لیمو شیرین تازه که حاوی ویتامین ث فراوان است در کاهش بروز حساسیت موثر هستند.
# لیمو شیرین میوه ای با طبع سرد است که برای بیماران مبتلا به سرطان معده میوه ای بسیار خوب به شمار میرود.
# بيماران قلبي ليمو شيرين را در برنامه غذايي خود قرار دهند.
# براي كساني كه عرق نميكنند مخلوطي از آب ليمو شيرين با عسل بنوشند صبح به صورت ناشتا.
# براي تقويت موي سر با آب ليمو شيرين سر را ماساژ دهند.
# در طب سنتی از لیمو شیرین به عنوان میوه ای خنک و مفید در رفع التهاب و تشنگی نام برده میشود. مزیت لیموشیرین در مقایسه با پرتقال این است که با کالری کمتری نسبت به پرتقال، همان مقدار ویتامین c را به بدن میرساند. ویتامین c موجود در لیموشیرین نقش پیشگیری کننده از بروز سرماخوردگی و سرطانها را دارد.
# غنی از عناصر قلیایی است.
# لیمو حاوی مقدار زیادی اسیدسیتریک و ویتامین C میباشد.
# مقدار زیادی فسفر، منیزیم، پتاسیم، سدیم و کلسیم دارد.
# این میوه در درمان سرماخوردگی و تب ناشی از بیماری موثر است و بدن را سم زدایی میکند.
# در هضم مواد غذایی و همچنین تنظیم مقدار اسید معده بسیار مفید باشد و از نفخ پیشگیری میکند. بسیاری از پزشکان برای نتیجهگیری بهتر توصیه میکنند تا بیشتر از آب این میوه مصرف کنید
# لیمو شیرین همچنین کلسیم بسیار زیادی دارد که می تواند بهترین میوه استخوان ساز باشد. میزان بالای کلسیم در این میوه خوشمزه از پوکی استخوانها جلوگیری میکند. البته این به شرطی است که روزانه حداقل یک لیموشیرین مصرف کنید.
# این میوه زمستانی همچنین میتواند در هضم مواد غذایی و همچنین تنظیم مقدار اسید معده بسیار مفید باشد و از نفخ پیشگیری میکند. بسیاری از پزشکان برای نتیجهگیری بهتر توصیه میکنند تا بیشتر از آب این میوه مصرف کنید.
# لیمو یک ماده شدیداً قلیایی است.
# مصرف لیموشیرین در آنفلوآنزا و افرادی که دچار تب ناشی از بیماری شدهاند، توصیه میشود. چرا که این میوه خاصیت سم زدایی داخل بدن را از خود نشان داده است.
# لیمو شیرین باعث حفظ کلسیم بدن میشود.
# ليموشيرين حالت تازه كننده داشته و اگر در چاي ريخته شود طعم مطبوعي پيدا ميكند.
# در طب سنتي از ليمو شيرين به عنوان ميوهاي خنك كننده استفاده ميشود و براي رفع التهاب و عطش بسيار موثر است.
# در طب سنتی از لیمو شیرین به عنوان میوهای خنک کننده یاد میکنند که برای رفع التهاب و عطش بیماران تب دار توصیه میشود.
# حجم زیادی از لیمو شیرین را آب تشکیل میدهد و به همین دلیل این میوه خاصیت ادرار آور و همین طور ملین دارد.
# حالت تازه کنندگی داشته و در صورتی که در چای ریخته شود، طعم مطبوعی پیدا میکند.
# عامل ضدعفونی کننده بدن است و به طور طبیعی از تخمیر در معده جلوگیری میکند.
# مرکبات و از جمله لیمو شیرین، سرگیجه را بر طرف میکند.
عکس لیمو شیرین , فواید لیمو شیرین
ترکیبات و ارزش غذایی لیمو شیرین
ارزش غذایی ۱۰۰ گرم لیمو شیرین که برابر بایک عدد لیمو شیرین بزرگ است:
۲۹/۸ کالری
۰/۷۴ گرم پروتئین
۱۰/۵ گرم قند
۰/۱۴گرم چربی
۲/۸گرم فیبر
۱۰میکروگرم اسید فولیک
۱۵۰میلیگرم پتاسیم
۵۳میلیگرم ویتامین C
لیمو شیرین میوهای با ۲۸ کالری انرژی است که در مقایسه با دیگر میوه ها از انرژی کمتری برخوردار است اما این میوه سرشار از اسید سیتریک و ویتامین C است. لیموشیرین سرشار از پتاسیم و مواد معدنی است که برای قلب بسیار مفید هستند. این میوه میتواند از بروز مشکلاتی مانند گرفتگی عروق و سکته قلبی به خوبی جلوگیری کند. علت تلخی لیمو شیرین، وجود موادی به نام نارنجین و لیمونین است. هر چه مواد قلیایی در یک ماده طبیعی مانند میوه بیشتر باشد، میوه اگر برش بخورد و در معرض هوا قرار گیرد، طعم آن تلختر میشود. لیمونین و نارنجین موجود در لیموشیرین با اکسیژن هوا ترکیب شده و تلخ میشود.
از مهمترين ترکيبات قابل توجه ليمو شيرين، اسيد سيتريک و ويتامين C است. چنانچه فردي دو عدد ليمو شيرين متوسط در طول روز بخورد عملا ويتامين c مورد نياز روزانهاش تامين شده است. مزيت ليموشيرين در مقايسه با پرتقال اين است که با کالري کمتري نسبت به پرتقال همان مقدار ويتامين c را به بدن ميرساند. نقش پيشگيري کننده ويتامين C موجود در اين ميوه از بروز سرماخوردگي و سرطان ها به اثبات رسيده است. در صورت مصرف ميوه ليمو شيرين با پوست داخلي، مقدار ۷۷ ميلي گرم ويتامين C به بدن می رسد، در حالي که مصرف آن بدون پوست داخلي، فقط داراي ۵۳ ميليگرم ويتامين C است. بنابراين بهتر است افراد، ليمو شيرين را با پوست داخلي مصرف کنند. پتاسيم به مقدار قابل توجهي در ليمو شيرين يافت ميشود. اين عنصر از جمله ترکيباتي است که ميتواند از بروز بيماري قلبي عروقي پيشگيري و همچنين بين آب و الکتروليتهاي بدن تعادل برقرار کند. اسيدفوليک موجود در ليمو شيرين نسبت به ميوههاي ديگر بيشتر است و نقش موثري در پيشگيري از کمخوني ايفا ميکند. افرادي که مبتلا به کمخوني به خصوص کمخوني از نوع اسيد فوليک هستند بايد اين ميوه را مصرف کنند. اين ميوه از ميوههاي پرکلسيم محسوب ميشود و در جلوگيري از پوکي استخوان بهخصوص در زنان، نقش موثري را ايفا ميکند. ليموشيرين بين ۵ تا ۷ درصد قند دارد.
دلیل تلخ شدن لیمو شیرین
علت تلخي ليموشيرين وجود موادي به نام نارينجين و ليمونين است. هر چه مواد قليايي در يک ماده طبيعي مانند ميوه بيشتر باشد، طعم ميوه به سمت تلخي ميرود مشروط بر اينکه ميوه باز شده و در معرض هوا قرار گيرد. در اين صورت ليمونين و نارنجين موجود در ميوه با اکسيژن هوا ترکيب شده و تلخ ميشود. در بين مرکبات نارنج و ليمو هر دو اين خاصيت را دارند اما هر چه درجه شيريني يک ميوه بيشتر باشد، تلخي خود را بيشتر نشان ميدهد. اين تلخي از لحاظ سلامت، هيچ تاثير منفي بر دستگاه گوارش ندارد و جزء ذات طبيعي ميوه محسوب ميشود.
نکاتی جهت خريد لیمو شیرین
به هنگام خريد لیمو شیرین بايد مراقب بود ميوه سالم بوده و لک و فرو رفتگي نداشته باشد. پوست ميوه نبايد سفت باشد. هرچه وزنش در دست سنگين تر باشد بهتر بوده و اين نشان دهنده آب بيشتر در ميوه است. به هنگام مصرف بايد ابتدا ليمو را شست تا آلودگی هاي خارجي قسمت داخلي ميوه را آلوده نکند. به هنگام برش ميوه از چاقوی تيز استفاده کنيد تا ويتامين c موجود در آن از بين نرود. در ضمن توجه داشته باشيد آب ليمو شيرين را پس از آبگيري سريع استفاده کنيد در غير اين صورت آب ميوه شما فاقد ويتامين c خواهد بود.
همچنین بخوانید:
خواص گوجه فرنگی
خواص هندوانه
خواص سیر
خواص زردچوبه
خواص لیمو ترش
خواص ریحان
خواص لیمو شیرین
خواص پرتقال
خواص پیاز
خواص خرما
خواص انگور