خداوند آزادی را آفرید و انسان بردگی را.
خوش آمدید - امروز : شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

خواص هندوانه ، فایده هندوانه ، آب هندوانه ، فواید هندوانه

خواص هندوانه ، فایده هندوانه ، آب هندوانه ، فواید هندوانه

خواص هندوانه ,خاصیت هندوانه ,بهترین خواص هندوانه ,دانه هندوانه ,ماسک هندوانه ,خواص هندوانه برای پوست ,مضرات هندوانه, انتخاب هندوانه, خواص درمانی هندوانه

تاریخچه بوته هندوانه

هندوانه پس از آمدن به ایران به عربستان راه یافت و از آنجا به اندلس رسید و از اندلس به نواحی دیگر اروپا منتقل شده و هم اکنون در بیشتر مناطق دنیا کاشته می شود. هم اکنون هندوانه در شهرهای شمالی ایران وشهرستان زابل درسیستان وبلوچستان و شهرهای استان خوزستان و کرمان و در استان فارس شهرستان اقلید به صورت وسیع کاشت می شود. این میوه دارای رنگ هایی چون زردعسلی، زرد نباتی و سرخ که ممکن است دارای تخم هایی به رنگ سیاه، سرخ یا ابلق باشد؛ البته تنها صفاتی از قبیل رسیده بودن، شیرینی، شکنندگی و بی ریشه بودن مهم است. زیرا این صفات نشان دهنده کمال رشد ترکیبات هندوانه است. به طور کلی مهم است که میوه هنگامی که به بوته اش وصل است، پخته و کامل شود. زیرا تنها در این صورت به خواص اصلی خود دست می یابد.

هندوانه مثل سایر گیاهان خانواده کدوییان، نسبت به یخبندان حساس است و برای رشد و نمو احتیاج به روزهای گرم آفتابی دارد. مناسب ترین خاک برای هندوانه، خاک های سبک حاصلخیز است و برداشت محصول، زمانی صورت می گیرد که هندوانه رسیده باشد، لذا می توان پژمرده شدن پیچک مجاور دم میوه را در نظر گرفت. قسمت های مورد استفاده هندوانه، گوشت، تخم و پوست آن است. هندوانه به صورت خام و مرباخورده می شود و تخم آن را خام یا بوداده، به عنوان آجیل مصرف می کنند.

خواص هندوانه ,خاصیت هندوانه ,بهترین خواص هندوانه ,دانه هندوانه ,ماسک هندوانه ,خواص هندوانه برای پوست ,مضرات هندوانه, انتخاب هندوانه, خواص درمانی هندوانه

خواص هندوانه – بوته هندوانه


خواص هندوانه و سلامت  پوست

هندوانه سرشار از خواص ویتامین C و A است و این بدین معنی است که خوردن ۲ تا ۳ تکه از هندوانه در روز می‌تواند برای پوست شما یک معجزه محسوب شود. دیگر خاصیت خوردن مرتب این میوه این است که زخم و آسیب‌های پوست را سریع‌ تر درمان می‌کند چرا که دارای آمینو اسید است.


خواص هندوانه برای بیماری‌های قلبی و سرطان

هندوانه حاوی ماده‌ای به نام لیکوپن است، و آن آنتی اکسیدی است که به جلوگیری از بیماری‌ های قلبی و سرطان کمک می‌کند. البته باید در نظر داشت که این خاصیت یک شبه انجام نمی‌شود و باید مداومت داشته باشد.


فواید هندوانه برای حفاظت در برابر اشعه UV

به دلیل این که هندوانه حاوی آب لازم ، فیبر همراه با رادیکال‌ های آزاد نظیر لیکوپن است ، پوست حدود ۴۰% کمتر اشعه‌ های UV را جذب کرده و برای مدت طولانی‌ تری شفاف و درخشان می ماند. بنابراین حتماً این میوه جادویی را هر روز بخورید.


خاصیت هندوانه برای سیستم گوارشی

آیا تا به حال شنیدید که دانه‌ های هندوانه را می‌توانید خرد کرده تفت داده و مانند بادام زمینی مصرف کنید و یا حتی آن‌ ها را در آب بجوشانید و مانند چای مصرف کنید؟ می‌ توانید برای کاهش کرم از سیستم گوارشی خود از دانه‌ های هندوانه کمک بگیرید.


خواص هندوانه برای سنگ کلیه

خواص مفید در خوردن مرتب هندوانه برای کسانی که دچار بیماری سنگ کلیه بوده و یا کسانی که اغلب بیمار می‌شوند بسیار زیاد است. به دلیل آن که هندوانه حاوی مقدار زیادی آب است ، به سختی تمایل به ایجاد سنگ کلیه دارد.


نگاهی به خواص هندوانه

# هندوانه بدن را تازه شاداب مي كند
# هندوانه براي اشخاص گرم مزاج بسيار خوب است
# آب هندوانه مخلوط با سكنجبين علاج كننده يرقان و دفع كننده سنگ كليه است
# براي خنك كردن بدن در روزهاي گرم تابستان هندوانه را با شكر بخوريد
# براي برطرف كردن تب و اخلاط بدن هندوانه را با شير خشت بخوريد
# براي رفع خارش بدن هندوانه را با تمبر هندي بخوريد
# جالب است بدانید که هندوانه تنها میوه‌‌ای است که نسبت به میوه‌ها و سبزی‌ جات دیگر دارای مقدار بیشتری بتاکاروتن است.
# هندوانه میوه‌‌ ای است که حاوی میزان بالایی الکترولیت سدیم و پتاسیم است که آن را از طریق عرق دفع می‌کنیم.
# هندوانه همچنین سرشار از ویتامین‌های B است که برای تولید انرژی حیاتی هستند
# متخصصین تغذیه توصیه می‌کنند که هندوانه منبع بسیار خوبی از ویتامین B6، B1 و منیزیم است
# این میوه بخاطر میزان بالای آبی که در خود دارد که تقریباً  درصد آن را می گیرد و ارزش کالری آن، جزء باارزش‌ترین میوه‌‌ها دسته‌ بندی می‌شود.
# هندوانه معده را تقويت مي كند.
# هندوانه خاصیت خنک‌کنندگی خاصی دارد و به طرز شگرفی سرشار از سیترولین بوده که آمینو اسیدی است که بدنمان برای ساخت یک آمینواسید دیگر، آرژنین، که در چرخه اوره برای از بین بردن آمونیاک استفاده می‌شود، مصرف می‌کند.
# هندوانه منبع خوبی از تیامین، پتاسیم و منیزیم است که از بدن در برابر بیماری‌های مختلفی محافظت می‌کنند.
# آنتی‌اکسیدان‌ها به کاهش شدت آسم کمک می‌کنند# همچنین خطر سرطان روده، آسم، بیماری قلبی، آرتروز هماتوئید و سرطان پروستات را کاهش می‌دهد.
# پوست سفيد داخل هندوانه براي زخم گلو و دهان بسيار موثر است.
# هندوانه بدن را تازه و شاداب مي كند.
# هندوانه نرم کننده، ادرارآور و زیاد کننده عرق است، لذا پس از مصرف هندوانه سموم بدن از سه طرف ( ادرار، مدفوع، عرق#  دفع می شوند و به زودی شادابی و طراوت مخصوصی به انسان دست می دهد.
# خوردن هندوانه ده ها برابر بيشتر از سبزي جات و گوشت مفيد است.
۹۲ درصد هندوانه آب است و باقي كمي مواد زلال و روغني است. ميزان قند هندوانه ۸ درصد و سرشار از ويتامين هاي آ و ث است. حتي هندوانه براي معالجه بيماري هاي كليه نقرس و بواسير نيز موثر است.
# یک لیوان هندوانه ۲۰ درصد نیاز روزانه به ویتامین C و ۱۴ در صد نیاز روزانه به ویتامین A را تامین می کند.
# هندوانه از لحاظ ویتامین های گروه B نیز که برای تولید انرژی لازم هستند، غنی است و منبع خوبی از ویتامین هایB۱ ،B۶ ،B۵ (اسید پانتوتنیک)، بیوتین (یک نوع ویتامین B ) و نیز منیزیوم، پتاسیم و فیبر غذایی است. پس می توان گفت که دارای ارزش غذایی بالایی است.
# دربرابر زوال ماکولا هم محافظ خوبی محسوب می‌شود.
# هندوانه مدر است و به پائين آوردن فشار خون كمك مي كند.
# آب هندوانه مخلوط با سكنجبين علاج كننده يرقان و دفع كننده سنگ كليه است.
هندوانه از نظر طب قديم ايران سرد و تر است . گرما را برطرف مي كند و بهترين ميوه تابستان است .
# هندوانه مدر است و به پائين آوردن فشار خون كمك مي كند
# هندوانه معده را تقويت مي كند
# پوست سفيد داخل هندوانه براي زخم گلو و دهان بسيار موثر است
# مغز تخمه هندوانه كرم هاي معده و روده را از بين مي برد
# هندوانه براي ورم مثانه مفيد است
# مغز تخمه هندوانه كرم هاي معده و روده را از بين مي برد.
# هندوانه را بايد هميشه بين دو غذا خورد يعني تقريبا سه ساعت بعد از غذا و يكساعت قبل از غذا . زيرا اگر بلافاصله بعد از غذا خوزده شود در هضم غذا اختلال ايجاد مي كند همچنين نبايد آنرا با ميوه هاي ديگر مخلوط كرد زيرا توليد نفخ شكم مي كند .
# هندوانه براي معده و كليه مفيد است
# تحقيقات جديد نشان داد هندوانه يكي از سالم ترين ميوه هاست و در سلامت معده و كليه نقش مهمي دارد.
# هندوانه عطش را مي نشاند
# پوست را مرطوب نگه مي دارد
# تناسب اندام را حفظ مي كند
# مكمل خوبي براي معده
# هندوانه براي ورم مثانه مفيد است.
# تخم هندوانه ضد کرم می باشد.
# براي برطرف كردن تب و اخلاط بدن هندوانه را با شير خشت بخوريد.
# براي رفع خارش بدن هندوانه را با تمبر هندي بخوريد.
# آب هنداونه به عنوان خنکی برای بیماران مبتلا به تب و بیماریهای عفونی مفید است زیرا عطش و التهاب بیمار را برطرف می کند.
# هندوانه براي اشخاص گرم مزاج بسيار خوب است.
# هندوانه فاقد چربی است اما به تولید انرژی کمک می‌کند
# هندوانه دارای آب فراوان و انرژی کمی است در نتیجه نسبت به سایر میوه ها ، مواد مغذی بیشتری در هر کالری دارد که نشان دهنده اثرات مفید آن در بهبود سلامتی بدن است.
# مصرف روزانه این میوه از بروز ناراحتی قلبی پیشگیری می کند. ویتامین C و بتاکاروتن موجود در هندوانه مانع از بروز هر نوع سرطان می شود. لیکوپن هندوانه با سرطان و آرتریت مقابله می کند. توجه داشته باشید که مصرف منظم هندوانه، گوجه فرنگی و زردآلود مانع از بروز سرطان پروستات می شود.
# هندوانه میوه ای انرژی زا و تقویت کننده بینایی است. ناراحتی های چشمی مربوط به سن را برطرف می کند. ماده موجود در آن به نام «نیترولین»، سموم بدن را دفع می کند. اسید نیتریک هندوانه کاهش دهنده فشار خون است. ویتامین B۶ در آن برای مغز بسیار مفید است.
# منبع عالی پتاسیم است، که در کنترل فشار خون موثر است. مصرف چند برش هندوانه پس از شام، به خواب راحت کمک می کند. خطرات مربوط به آسیب های پوستی بر اثر نور خورشید را تا ۴۰درصد کاهش می دهد. پتاسیم آن، باعث دفع سموم و کاهش اسید اوریک در خون می شود و در نتیجه احتمال آسیب های کلیوی را کاهش می دهد.
# هندوانه ممکن است بتواند به درمان اختلال نعوظ در مردان کمک نماید.
# هندوانه می تواند به پیشگیری از بعضی از بیماری های قلبی و عروقی کمک نماید.
# محققان معتقداند بهتر است بجای یخچال هندوانه را درون دمای اتاق نگهداری نمود.
# هندوانه خواص بسیاری دارد از آن جمله ضد استفراغ و تهوع است. مخصوصاً برای افرادی که در تابستان دچار گرمازدگی می شوند، نوشیدن آب هندوانه با کمی گلاب می تواند مفید باشد. ضدعفونی کننده بدن و در واقع پاک کننده روده ها بوده است.
# درطب سنتی چین پوست هندوانه را خوب می شویند و درجلوی خورشید می گذارند تا خشک شود، سپس ازآن برای مبارزه با بیماری استفاده می کنند ، بدین صورت که ۵۰ گرم پوست هندوانه را  درکمی آب می جوشانند و مانند چای آن را می نوشند که چون داری پتاسیم بالاست  برای مبتلایان به فشار خون بالا، فشارهای عصبی وهم چنین برای بیماران مبتلا به مرض قند مفید است.
# هندوانه با داشتن بیش از۹۰% آب، برای رفع تشنگی بسیار مناسب است. هیچ میوه ای تا این اندازه آب ندارد. چون هنداونه دارای مقدار خیلی کمی  سدیم است، آب زیادی از بدن دفع می شود و برای کسانیکه ناراحتی کلیه دارند و افرادی که ادرار غلیظ و زرد رنگ با بوی تند دارند ، بسیارخوب می باشد و حتی با نوشیدن آب هندوانه و آب به مقدار زیاد این مشکل را از بین می برند.
# لیکوپن موجود در هندوانه، پوست را در مقابل اشعه ماوراء بنفش حفظ می کند.
# هندوانه، مولد خون رقیق است. بنابراین برای کسانی که خون غلیظ دارند، مناسب است.
# هندوانه مولد بلغم شیرین است که برای تعدیل مزاج بدن بسیار مفید است.
# هندوانه در کل یک رطوبت دهنده مناسب است و در صورت توجه و رعایت آنچه در بخش مضرات هندوانه آمده است، می توان آن را برای مدت طولانی بدون دغدغه مصرف نمود.
# كمك كننده هضم و خون ساز است.
# براي خنك كردن بدن در روزهاي گرم تابستان هندوانه را با شكر بخوريد.
# تخم هندوانه نيز فشار خون بالا را پايين مي آورد و مي توان از ريشه اين ميوه نيز براي جلوگيري از خونريزي استفاده كرد.
# اين گياه عناصر زيادي دارد و باعث مي شود انسان با استفاده از آن طي چند روز بويژه در تابستان از آب و ويتامين هاي مختلف بي نياز باشد.

 خواص هندوانه , خاصیت هندوانه , مضرات هندوانه

خواص هندوانه


ترکیبات شیمیایی هندوانه

هندوانه دارای اسيد آمينه ای بنام سيترولين و موادی بنام كاروتن و ليكوپن و نوعي قند بنام مانيتول مي باشد. تخم هندوانه داراي حدود ۳۰ درصد روغن است كه از نظر خواص شيميايي مانند روغن بادام مي باشد .

در صد گرم هندوانه مواد زير موجود است

آب ۹۲ گرم
پروتئين ۰/۵ گرم
مواد چربي ۰/۲ گرم
نشاسته ۶ گرم
كلسيم ۰/۷ ميلي گرم
فسفر ۱۰ ميلي گرم
آهن ۰/۵ ميلي گرم
سديم ۱ گرم
پتاسيم ۱۰۰ ميلي گرم
ويتامين آ ۶۰۰ ميلي گرم
ويتامين ب ۱ ۰/۰۳ ميلي گرم
ويتامين ب ۲ ۰/۳ ميلي گرم
ويتامين ب ۳ ۰/۲ ميلي گرم
ويتامين ث ۸ ميلي گرم


احتیاط در مصرف هندوانه

# خوردن هندوانه برای معده و نیروی جنسی اشخاصی که مزاج سرد دارند، زیان آور است.

# خوردن هندوانه برای اشخاص سرد مزاج تولید درد مفاصل می کند و در این موارد خنثی کننده زیان هندوانه، عسل و قند و امثال آن است.

# زیاده روی در خوردن هندوانه برای طحال زیان آور است .

#  هندوانه طبیعت سرد دارد، از این رو از مصرف زیاد آن خودداری شود.

# هندوانه در اشخاص سرد مزاج باعث درد مفاصل و ضعف جنسي مي شود .

# هندوانه را بايد هميشه بين دو غذا خورد يعني تقريبا سه ساعت بعد از غذا و يكساعت قبل از غذا . زيرا اگر بلافاصله بعد از غذا خورده شود در هضم غذا اختلال ايجاد مي كند همچنين نبايد آنرا با ميوه هاي ديگر مخلوط كرد زيرا توليد نفخ شكم مي كند.

خواص هندوانه ,خاصیت هندوانه ,بهترین خواص هندوانه ,دانه هندوانه ,ماسک هندوانه ,خواص هندوانه برای پوست ,مضرات هندوانه, انتخاب هندوانه, خواص درمانی هندوانه

فواید هندوانه


نکات خرید هندوانه

هیچ نوع اختلافی در ظاهر هندوانه های رسیده و نارس وجود ندارد. در نتیجه برای تشخیص رسیدن هندوانه روش های متعددی وجود دارد. یک روش صدایی است که با انگشت روی هندوانه زده می شود. هندوانه نارس صدای تو خالی نسبتا تیزی داشته ولی هندوانه رسیده صدای آرام تری دارد باید توجه داشت هندوانه بیمار یا نارس که زود از ساقه چیده و پلاسیده شده نیز صدای پر و آرامی دارد. مطالعات نشان می دهد بهترین علامت رسیدن میوه تغییر رنگ پوست میوه است. به هنگام رسیدن میوه رنگ پوست روشن تر می شود. این تغییر رنگ در نقطه تماس میوه با زمین به خوبی هویدا است. رنگ نقطه تماس میوه نارس سفید متمایل به سبز است ولی پس از رسیدن رنگ این نقطه به زرد روشن تبدیل می شود. از دیگر راه های تشحیص هندوانه رسیده فشردن آن بین دو دست است. شنیدن صدای نازک که از شکاف داخلی گوشت به وجود می آید به عنوان علامت تردی میوه شناخته شده و معرف رسیده بودن آن است. هندوانه سفت با شکل یکنواخت و سنگین مطلوب است. اگر رنگ پوست آن کمرنگ و شیری باشد مطلوب نیست. گوشت آن باید سفت بافت تازه و تخمهای آن کاملا رسیده و پر باشد.


طرز تهیه ماسک هندوانه

آب هندوانه را گرفته و سپس روی پوست برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قرار دهید. سپس آن را با آب سرد بشویید. این ماسک باعث می شود تا لكه های پوستی از بین رفته و كم رنگ تر شود.

همچنین بخوانید: